Middeleeuws Dorp Turijn

Zeg het voort
Share

De Borgo Medioevale, oftewel Middeleeuws Dorp, is eigenlijk helemaal niet Middeleeuws, maar een, ter gelegenheid van de Algemene Italiaanse Expositie (Esposizione Generale Italiana) die in 1884 in Turijn gehouden werd gecrëerde verzameling gebouwen. Het bevindt zich binnen het Parco del Valentino.


Bedenker

Het bevindt zich aan de oever van de Po en is het gevolg van een idee van Alfredo d’Andrade, die het project vorm gaf met de hulp van een groep artiesten en geschiedkundigen.


Modellen

Als model voor de Borgo nam men een aantal typisch Middeleeuwse gebouwen uit Piemonte en in de Valle d’Aosta. Ook de winkels met oude ambachtslieden helpen mee de sfeer van een oud dorp te verwezenlijken.


Stadjes

Stadjes die men als voorbeeld heeft genomen zijn Alba, Bussolene, Cuorgnè, Mondovi en Malgrà, Avigliana, Ivrea, Issogne en Pinerolo. De kerk is bijv. geinspireerd op die van Verzuolo en Ciriè.


Routebeschrijving naar de Borgo Medioevale

Neem bus 67 tot de halte Giuria. Loop door in dezelfde richting tot U bij het park komt en volg dan de bordjes. Mooier is echter een wandeling: Ga rechtsaf wanneer U het station uitkomt (Corso Vittorio Emanuele II). Loop door tot U bij de rivier komt en ga dan rechtsaf het park in. Volg de Viale Virgilio door het park.

Praktische Informatie

Openingstijden: De Borgo gaat om 9.00 open en sluit om 20.00 uur in de zomer en om 19.00 uur in de winter. De Rocca (het kasteel) is open van dinsdag tot zondag van 10.00 tot 18.00 uur.
Gesloten: Het kasteel is op maandag gesloten.
Toegangsprijs: De Borgo is gratis. Een bezoekje aan het kasteel kost 6 Euro. Hierbij is een bezoek aan de middeleeuwse tuinen ingesloten. Een bezoek aan de tuinen kost 3 Euro.
Telefoon: +39 0114431701/02.
Adres: Viale Virgilio, 107, 10126 Torino, Italië.
Openbaar vervoer: Bus: 67; Metro: Lijn 1 (Nizza).

Straat

Men komt binnen aan de noordkant, over de Ponte Levatoio, door de poort van de torre di Oglianico. Meteen aan de linkerkant staat de herberg Albergo dei Pellegrini, met een fontein ervoor en wanneer men verderloopt zijn er middeleeuwse huizen, torens, poorten enz. te zien.

Aan het einde van de straat komt men bij een osteria. Een helling waarlangs enige middeleeuwse oorlogswerktuigen staan opgesteld, voert vervolgens tot het kasteel.


Kasteel

De ingang van het kasteel is een kopie van het kasteel van Fénis, terwijl de wachttoren een nabootsing is van dat van Verrès. De bovenste verdieping heeft het kasteel van Manta als voorbeeld genomen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *