Piazza San Carlo Turijn

Piazza San Carlo in Turijn

Piazza San Carlo in TurijnPiazza San Carlo is een prachtig plein, dat niet voor niets bekend staat als de “ontvangstkamer van Turijn”. Het ligt halverwege het centrale treinstation van de stad en het beroemde Piazza Castello. Tegenwoordig is het Piazza San Carlo enkel toegankelijk voor voetgangers.


Adres en routebeschrijving

Piazza San Carlo deelt de Via Roma, die het treinstation Porta Nuova verbindt met het Piazza Castello, in tweeën en is dan ook makkelijk te belopen. U loopt door de tuin die zich tegenover de hoofduitgang van het station bevindt en gaat rechtdoor de Via Roma in. Na ongeveer 500 meter heeft U het plein voor U.


Geschiedenis Piazza San Carlo

Het is tussen 1642 en 1650 aangelegd door de koninklijke architekt Carlo di Castellamonte. In het verleden deed het zowel dienst als oefenterrein voor het leger als als marktplein.

Bezienswaardigheden Piazza San Carlo

  • Aan de zuidwestzijde van het Piazza San Carlo bevinden zich de (bijna-) tweelingkerken San Carlo en Santa Cristina.
  • Eén van de interessantste gebouwen aan het Piazza San Carlo is het Palazzo Solare del Borgo (n. 183), met prachtige versieringen in de verschillende zalen.
  • Het standbeeld midden op het plein is gemaakt door Carlo Marochetti en verbeeldt koning Emanuele Filiberto.

Café

Het Caffè San Carlo en het Caffé Torino zijn twee van de bekendste cafées van de stad en ook de pasticceria Fratelli Stratta, met onveranderd interieur sinds 1836, is beroemd.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email