Straten Turijn

Net als veel van de pleinen van de stad worden een aantal van de belangrijkste straten van Turijn gekenmerkt door indrukwekkende arcades. De allerbekendste straten zijn de Via Roma, de Via Po en de Via Garibaldi, die al in de Romeinse tijd de hoofdstraat van de stad was.

Straten Turijn

Via Roma

De Via Roma begint bij het Piazza Castello en leidt via het Piazza San Carlo naar het Piazza Carlo Felice en het centrale station van Turijn. De straat is in de 17e eeuw aangelegd., Veel van de gebouwen die haar flankeren zijn echter in de jaren 30 van de vorige eeuw gerestaureerd.

Via Po

De Via Po is één van de meest interessante voetgangersstraten in Turijn. Ze wordt gekenmerkt door lange arcades, imposante gebouwen en caféetjes. De straat verbindt het historische Piazza Castello met de rivier de Po. De arcades moesten ervoor zorgen dat de koning overdekt naar het Piazza Vittorio Veneto kon wandelen.

Via Garibaldi

De Via Giuseppe Garibaldi is één van de belangrijkste winkelstraten in Turijn en meteen één van de langste voetgangersstraten van Europa. Ze volgt de route van wat reeds in de Romeinse tijd een belangrijke uitvalsweg in westelijke richting was. Al in de Romeinse tijd was het de belangrijkste straatweg van Torino. Langs deze straat staan enkele mooie kerken, waaronder de Santissima Trinità Kerk.

Via Milano

De Via Milano is de moderne versie van de oude Contrada di Porta Palazzo, die naar de noordelijke stadspoort van Turijn voerde. De straat vormt een verbinding tussen het Piazza Palazzo di Città en deze poort. In de 18e eeuw gaf Filippo Juvarra de straat een ingrijpende facelift.

Via Pietro Micca

De Via Pietro Micca begint bij het Piazza Castello en leidt naar het Piazza Solferino. Het is dus de verbindingsweg tussen twee van de belangrijkste pleinen van de stad. Zowel de façade van de San Tommaso Kerk als van een aantal omringende paleizen zijn ontworpen door Carlo Ceppi.

RSS
Follow by Email