Via Garibaldi Turijn

De Via Giuseppe Garibaldi is één van de belangrijkste winkelstraten in Turijn en meteen één van de langste voetgangersstraten van Europa. Ze volgt de route van wat reeds in de Romeinse tijd een belangrijke uitvalsweg in westelijke richting was.


Ligging, Routebeschrijving Via Garibaldi

De Via Giuseppe Garibaldi verbindt het Piazza Castello met het Piazza Statuto. Ga vanuit het Porta Nuova station rechtdoor de Via Roma in tot U bij het Piazza Castello komt. De Via Garibaldi is de straat die aan de westkant op dit plein uitkomt.


Weetjes

De Via Garibaldi is één van de langste voetgangerstraten van Europa.


Palazzo Madama

Filippo Juvarra kreeg later van Koning Emanuele II de opdracht de straat verder te ontwikkelen, onder meer door de façade van Palazzo Madama te verbouwen.

Oude weg

De straat volgt de oude Romeinse decuman en Middeleeuwse weg, de Contrada di Doria Grossa. Het werd een belangrijke commerciële straat toen de Savoye’s besloten de stad in westelijke richting uit te breiden. Nadat de stadsmuren verbouwd waren (1702) werden de Via Doria Grossa en de parallelweg Via Corte d’Apello uitgebreid. Dit gebeurde in 1711 onder leiding van de architekt Michelangelo Garove.


Bezienswaardigheden Via Garibaldi

  • SS. Trinità kerk
  • San Dalmazzo kerk
  • SS. Martiri kerk
  • Misericordia kerk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email