Via Po Turijn

De Via Po is één van de meest interessante voetgangersstraten in Turijn. Ze wordt gekenmerkt door lange arcades, imposante gebouwen en caféetjes en verbindt het historische Piazza Castello met de rivier de Po. De arcades moesten ervoor zorgen dat de koning overdekt naar het Piazza Vittorio Veneto kon wandelen.

Weetjes Via Po Turijn


Ligging Via Po

De Via Po is een rechte straat die begint bij het Piazza Castello en eindigt bij de Ponte Vittorio Emanuele I over de rivier de Po.


Routebeschrijving Via Po

Vanuit het centrale station Porta Nuova loopt U rechtdoor de Via Roma in. U gaat rechtsaf wanneer U bij het Piazza Castello komt en gaat dan de tweede straat aan uw rechterhand in. Dit is de Via Po. (Openbaar vervoer vanuit het station: Bus 68.)

Geschiedenis Via Po

Ze is door Amedeo di Castellamonte in 1673 aangelegd. Het was de bedoeling voor de toenmalige Koning een overdekte wandeling naar het Piazza Vittorio Veneto te verwezenlijken door middel van de arcades die de straat flankeren.


Bezienswaardigheden aan de Via Po

  • De barokke kerken San Francesco da Paola en SS. Annunziata.
  • De arcades aan het noordelijke gedeelte van de Via Po stammen uit 1819 en zijn ontworpen door Ferdinando Bonsignore en Ernesto Melano.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email