Via Roma Turijn

De Via Roma begint bij het Piazza Castello en leidt via het Piazza San Carlo naar het Piazza Carlo Felice en het centrale station van Turijn. De straat is in de 17e eeuw aangelegd, maar veel van de gebouwen die haar flankeren zijn in de jaren 30 van de vorige eeuw gerestaureerd.

Weetjes Via Roma Turijn


Oorsprong Via Roma

De geschiedenis van de Via Roma begint in 1620, toen Carlo Emanuele I Turijn liet uitbreiden. De Via Roma volgt de route van de vroegere Contrada Nuova.


Routebeschrijving naar Via Roma

U zoekt de hoofduitgang van het centrale station. Recht vooruit ziet U een tuin (de Giardino di Sambuy). Wanneer U recht door deze tuin loopt heeft U de Via Roma voor U.

Tussen Piazza San Carlo en Piazza San Felice

Tussen 1933 en 1937 liet de architekt Marcello Piacentini het gedeelte tussen Piazza San Carlo en Piazza San Felice in rationalistische stijl herbouwen. Ook werd het C.L.N. (Comitato Liberazione Nazionale) pleintje aangelegd. De beeldhouwwerken bij de fontein op dit plein verbeelden de rivieren de Po en de Dora.

Tussen Piazza Castello en Piazza San Carlo

Het gedeelte van de Via Roma tussen het Piazza Castello en het Piazza San Carlo was al eerder, in barokke stijl, gerenoveerd (1931-1933).


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email