Bruggen Venetië

De beroemdste bruggen in Venetië zijn de vier bruggen over het Canal Grande. Dit zijn de Ponte Rialto, de Ponte degli Scalzi, de Ponte dell’Accademia en de Ponte della Costituzione. Een aparte vermelding is er voor de Brug der Zuchten, die twee paleizen met elkaar verbindt.

Bruggen over het Canal Grande

Ponte Rialto

Ponte Rialto VenetiëTegenwoordig zijn er vier, maar tot 1854, toen de Ponte Accademia gebouwd werd, was de Ponte Rialto de enige brug over het Canal Grande. Het is nog steeds de beroemdste van het viertal en één van de meest pittoreske en vaak gefotografeerde plekjes in de stad. De architekt heette Antonio da Ponte. Deze had de voorkeur gekregen boven de toch iets beroemdere Michelangelo.

Ponte degli Scalzi

Ponte degli Scalzi - Bruggen VenetiëDe Ponte degli Scalzi (“Brug van de Baarvoets Lopenden”) verbindt de wijken Santa Croce en Cannaregio. De huidige, in 1934 voltooide, versie is ontworpen door Eugenio Miozzi. De construktie van de brug werd noodzakelijk toen het nieuwe treinstation gebouwd werd (1846).

Ponte dell’Accademia

De Ponte dell’Accademia is in 1854 gebouwd en verbindt de wijken Dorsoduro en San Marco. De houten brug, die eveneens ontworpen was door Eugenio Miozzi, werd in 1985 op zijn beurt vervangen door de huidige versie.

Ponte della Costituzione

Ponte della Costituzione - Bruggen VenetiëDe Ponte dell Costituzione (“Brug van de Grondwet”) is ontworpen door de Spaanse architekt Santiago Calatrava. De meest recente van de bruggen over het Canal Grande is tussen 2002 en 2008 gebouwd.

Meer Bruggen Venetië

Brug der Zuchten

Brug der Zuchten VenetiëDe Brug der Zuchten (Ponte dei Sospiri) is een brug die de oude gevangenis van de stad in het Palazzo Ducale verbindt met de nieuwe gevangenis aan de overkant van het Rio di Palazzo kanaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *