Ca’ Dario Venetië

Zeg het voort
Share

Het Ca’ Dario of Palazzo Dario bevindt zich langs het Canal Grande in Venetië. Het is één van de mooiste gebouwen langs het kanaal, maar is vooral bekend vanwege de vloek die erop lijkt te rusten.

Weetjes Ca’ Dario Venetië

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Het adres van het Palazzo Dario (of Ca’ Dario) is Dorsoduro – Venetië. Openingstijden: Het Ca’ Dario is niet voor het publiek toegankelijk. Toegangsprijs: N.v.t.

Geschiedenis Ca’ Dario Venetië

Ca' Dario Venetië

Palazzo Barbara Wolkoff (midden) en Ca’ Dario (rechts)

Het Palazzo Dario is gebouwd in opdracht van Giovanni Dario. Het is in 1479 ontworpen door Pietro Lombardi en is versierd met verschillende kleuren marmer.

De redelijk uitbundige versieringen en ht feit dat het paleis enigszins scheef staat hebben de Italiaanse schrijver en oorlogsheld doen verzuchten dat het een beetje aan een oude prostitueé doet denken.

Haar werkelijke faam dankt het gebouw echter aan de ellenlange lijst mensen die er gewoond hebben en op allerlei manieren om het leven gekomen zijn, te beginnen met Giovanni’s dochter Marietta die aan een gebroken hart stierf nadat haar man bankroet gegaan was.

De volgende eigenaar, een rijke Armeense juwelenhandelaar stierf eveneens na failliet gegaan te zijn en in de 19e eeuw onderging en Engelsman hetzelfde lot, waarna hijzelf zowels als zijn verloofde zich van het leven beroofden.

Een Amerikaan die er resideerde vertrok naar Mexico, waar zijn verloofde zelfmoord pleegde.

In 1970 werd de toenmalige eigenaar vermoord door zijn geliefde, die vervolgens zelf in Londen op gewelddadige wijze aan haar einde kwam.

De manager van The Who kocht het gebouw en pleegde korte tijd later zelfmoord.

De volgende eigenaar was een zakenman, die ook weer failliet ging en wiens zuster vervolgens dood gevonden werd.

De lijst eindigt met de zakenman Raul Gardini, die in 1993 al dan niet zelfmoord pleegde.

Het Ca’ Dario staat naast het Palazzo Barbaro Wolkoff.

.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *