Fondaco dei Turchi Venetië

Zeg het voort
Share

De Fondaco dei Turchi is een historisch gebouw aan het Canal Grande van Venetië. Voordat het in handen van de stad zelf kwam deed het dienst als warenhuis voor Turkse kooplieden. Het is tegenwoordig de zetel van het Museo di Storia Naturale.

Weetjes Fondaco dei Turchi Venetië

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Het adres van de Fondaco dei Turchi is Santa Croce 1730 – Fondaco dei Turchi (tel. +39 0412750206). Vaporetto: San Stae (lijn 1). Openingstijden: Zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.00 uur. Toegangsprijs: Gratis. (Telefoonnummer en openingstijden zijn die van het Natuurhistorisch Museum.)

Geschiedenis Fondaco dei Turchi

Fondaco dei Turchi Venetië

Fondaco dei Turchi

De Fondaco dei Turchi is in de 1e helft van de 13e eeuw in opdracht van de adellijke Pesaro familie gebouwd. Het gebouw werd in 1381 aan de Venetiaanse Republiek verkocht en later aan de Markies van Ferrara cadeau gedaan.

In 1482 en in 1509 (beide oorlogsjaren) werd het geconfiskeerd en nog later werd het aan Paus Julius II gegeven.

Vervolgens kwam het in handen van achtereenvolgens de families D’Este, Aldobrandini en Priuli. Het was Antonio Priuli die het, toen hij Doge werd, aan een Turkse handelaarsfamilie gaf om als warenhuis te gebruiken.

De Turken bleven lang in het bezit van het gebouw, dat uiteindelijk in 1860 eigendom van de stad Venetië zou worden. Een restauratie uit 1860, waarbij twee torens aan de zijkanten gebouwd werden, werd later op last van de Senaat weer tenietgedaan.

Voorheen was het Correr Museum er gevestigd, maar dat verhuisde naar het Piazza San Marco, en sinds 1923 zetelt het Natuurhistorische Museum er.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *