Ca’ Rezzonico en 18e Eeuwse Kunstmuseum Venetië

Zeg het voort
Share

Het Ca’ Rezzonico is een 17e eeuws, in barokke stijl gebouwd paleis langs het Canal Grande van Venetië. Tegenwoordig is het de zetel van zowel het Museum van 18e Eeuwse Venetiaanse Kunst als de Pinacoteca Egidio Martini.

Weetjes Ca’ Rezzonico/Museo del Settecento Veneziano

Adres, Openingstijden, Toegangsprijs

Het adres van het Ca’ Rezzonico en het Museo del Settecento Veneziano en de Pinacoteca Egidio Martini is Dorsoduro, 3136 – 30123 Venezia (tel. +39 0412410100). Vaporetto: Ca’ Rezzonico. Openingstijden: 10.00 tot 18.00 (van 1 November tot 31 Maart gaat het een uur eerder dicht). Dinsdag gesloten. Toegangsprijs: 6,50 Euro (korting: 4,50 Euro).

Geschiedenis

Ca' Rezzonico Venetië

Ca’ Rezzonico

Het Ca’ Rezzonica is een van de best voorbeelden van barokke architektuur in Venetië. Met de bouw ervan werd in 1667 begonnen. De opdrachtgevers waren de Bon familie en de architekt was Baldassare Longhena.

Toen de familie Bon het financieel wat lastig kreeg werd het paleis door de Rezzonico gekocht, die Giorgio Massari de taak gaven het werk te voltooien.

Oorspronkelijk was het een winkel en eveneens de residentie van de eigenaars, die de kamers vulden met schilderijen en fresco’s van de belangrijkste Venetiaanse kunstenaars.

Tegenwoordig is eer een museum met vooral 18e eeuwse kunst gehuisvestigd.

Bezienswaardigheden

  • Het hoogtepunt wordt gevormd door de door Massari ontworpen balzaal, met o.a. een schitterende glazen kroonluchter uit Murano.
  • Verschillende van de zalen hebben door Giambattista Tiepolo geschilderde fresco’s.
  • Tussen de muurschilderingen hangen schilderijen van Pietro Longhi, die dagelijkse gebeurtenissen uit het leven van de gewone burgers van Venetië verbeelden.
  • De schilderijen “Rio dei Mendicanti” en “Canal Grande bij de Rialto” horen tot de belangrijkste werken van Canaletto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *