Palazzo Cappello Layard Carnelutti Venetië

Zeg het voort
Share

Het Palazzo Cappello Layard Carnelutti (of Ca’ Cappello Layard) is een historisch gebouw in de wijk San Polo in Venetië. Tegenwoordig doet het dienst als universiteitsgebouw.

Weetjes Palazzo Cappello Layard Carnelutti Venetië

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Het adres van het Ca’ Cappello Layard is 30125 Venetië. Vaporetto: San Toma’ SX (lijn 1 2, N). Het gebouw kan enkle van buiten bezichtigd worden.

Geschiedenis Palazzo Cappello Layard

Het Palazzo Cappello Layard is in de 16e eeuw gebouwd. In de Reniassance tijd vond een renovatie plaats, waarbij men wel enige Gothische elementen (o.a. de met bloemmotieven versierde kapitelen van de drie bogen van de loggia op de eerste belverdieping) intakt heeft gehouden.

Er was ooit, zoals nog op schilderijen van Canaletto te zien is, een binnenplaats links van de loggia. Ook de ingangspoort aan de Canal Grande zijde bestaat niet meer.

In de 19e eeuw werd het palazzo gekocht door de Engelse ambassadeur Sir Henry Layard of Nineveh, die er een grote kunstverzameling aanlegde. Deze werd later door zijn weduwe aan de Londense National Gallery nagelaten.

De muren waren ook beschilderd met fresco’s van de hand van o.a. Paolo Veronese, maar deze werden door brand verwoest.

In de eerste wereldoorlog kwam het gebouw in handen van de Carnelutti familie en in 1967 werd het eigendom van de Ca’ Foscari Universiteit.

De wapenschilden van de Cappello en de Bembo families zijn op de façade te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *