Palazzo Loredan dell’Ambasciatore Venetië

Het Palazzo Loredan dell’Ambasciatore bevindt zich tussen het Palazzo Moro en het Casa Mainella in de wijk Dorsoduro in Venetië. De “Ambassadeur” was die van Oostenrijk die er in de 19e eeuw bijna 30 jaar resideerde.

Weetjes Palazzo Loredan dell’Ambasciatore Venetië

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Het adres van het Palazzo Loredan dell’Ambasciatore is Dorsoduro 1261,1262 – Venetië. Vaporetto: San Maria del Giglio. Openingstijden: Het gebouw is privé-bezit en kan enkel van buiten bezichtigd worden. Toegangsprijs: N.v.t.

Geschiedenis

Het Palazzo Loredan dell’Ambasciatore bevindt zich langs het Canal Grande in de wijk Dorsoduro. Het is in de tweede helft van de 15e eeuw gebouwd, als residentie van de nobele Loredan familie.

De benaming Dell’Ambasciatore is eraan te wijten dat de Oostenrijkse ambassadeur Filippo di Rosenburg Orsini er vanaf het jaar 1754 29 jaar lang verbleef terwijl Francesco Loredan  de functie van Doge vervulde. De ambassadeur moest overigens wel de huur vooraf betalen en het gebouw op eigen kosten op laten knappen.

In 1891 werd het paleis grotendeels door brand verwoest, maar al snel weer opgebouwd.

Tegenwoordig is het de residentie van de familie Gaggia.

Het paleis is in Gothische stijl gebouwd en bestaat uit drie verdiepingen. Aan de achterkant is er een extra verdieping. Boven de centrale deur bevindt zich een loggia met een balustrade en een quadrifoor, aan weerszijden waarvan zich dubbele monoforen bevinden. Dit ontwerp wordt op de bovenste verdieping herhaald. Tussn de zijramen op de middelste verdieping bevinden zich nissen met bas-reliëfs.

Lees meer

Portret van Francesco LoredanIn de Galleria dell’Accademia is overigens een bekend, door Fortunato Pasquetti geschilderd portret te zien van Francesco Loredan, die vooral bekend stond vanwege zijn passieve houding en erg weinig respekt genoot.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *