Museums Venetië

Venetië staat bekender om het buitenleven dan om de museums. Dit betekent echter niet dat er binnen niks te genieten valt.

Museums Venetië

Galleria dell’Accademia

De Galleria dell’Accademia beschikt over de meest omvangrijke verzameling Venetiaanse kunst ter wereld. Wereldberoemde artiesten als Titiaan, Tintoretto, Bellini en Veronese zijn vertegenwoordigd. Ook zijn er veel werken van 18e eeuwse vedutisti als Canaletto en Tiepolo te zien.

Museum van 18e Eeuwse Venetiaanse Kunst/Pinacotheek

Ca' Rezzonico - Museums VenetiëHet Ca’ Rezzonico is een 17e eeuws, in barokke stijl gebouwd paleis langs het Canal Grande van Venetië. Tegenwoordig is het de zetel van zowel het Museum van 18e Eeuwse Venetiaanse Kunst als de Pinacoteca Egidio Martini.

Historisch Scheepvaartmuseum

Het Historische Scheepvaartmuseum (Museo Storico Navale) van Venetië bevindt zich in de sestriere Castello en toont de geschiedenis van deze vroegere zeevaartgrootmacht verspreid. De enorme tentoonstelling neemt maar liefst 42 zalen in beslag. Uiteraard is er een prominente plek voor de gondels.

Palazzo Mocenigo Kledingmuseum (Santa Croce, 1992)

Het Museum van de Geschiedenis van Stoffen en Kleding zetelt sinds 1985 in het Palazzo Mocenigo en toont handgemaakte Venetiaanse kanten kleden en kleding uit de tijd van de Republiek. Vijf van de zalen van het museum zijn gewijd aan de geschiedenis van het parfum.

Pinacotheek Palazzo Querini Stampalia

Het Palazzo Fondazione Querini Stampalia bevindt zich tussen de wijken Rialto en San Marco. Tegenwoordig is er een soort historisch museum/pinacotheek gevestigd, waar ook typisch Venetiaans antiek meubilair tentoongesteld wordt.

Museo di Storia Naturale

Het “Museum van de Natuurgeschiedenis” heeft zijn zetel in een voormalig warenhuis. Dit historische gebouw heet Fondaco dei Turchi. Voorheen was het Museo Correr (nu in de Procuratie) er gevestigd.

Museumkaart

De Museumkaart van Venetië is een erg goede investering voor mensen die iets langer in de stad blijven. Vergeleken met bijvoorbeeld de Roma Pass is de kaart erg goedkoop (24 Euro) en buitengewoon lang geldig (6 maanden).