Galleria dell’Accademia Venetië

De Galleria dell’Accademia in Venetië beschikt over de meest omvangrijke verzameling Venetiaanse kunst ter wereld. Wereldberoemde artiesten als Titiaan, Tintoretto, Bellini en Veronese zijn vertegenwoordigd. Ook zijn er veel werken van 18e eeuwse vedutisti als Canaletto en Tiepolo te zien.

Weetjes Galleria dell’Accademia Venetië

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Het adres van de Galleria dell’Accademia is: Campo della Carità – Dorsoduro n. 1050 – 30100 Venezia. Vanaf het Santa Lucia treinstation neemt U waterbus 1 of 2 (halte: Accademia) of lijn 5.1 (halte: Zattere). Het museum is open van 8.15 tot 19.15 uur behalve op maandag wanneer het al om 14.00 uur dicht gaat. Op 25 December en 1 Januari is de Galleria dell’Accademia gesloten. Het kaartjeskantoor gaat 45 minuten voor de sluitingstijd dicht. Een gecombineerd kaartje voor de Galleria dell’Accademia en het Palazzo Grimani kost 9 Euro. Europeanen van 18 tot 25 jaar betalen hiervoor slechts 6 Euro. Europeanen ouder dan 65 en jonger dan 18 mogen gratis naar binnen. (Niet vergeten een officiële ID-kaart mee te brengen). Ook gehandicapten (met één begeleider) hebben gratis toegang. Er is een reserveringskost van 1,50 Euro per persoon. Op Valentijndag hoeven koppels maar één ticket te betalen. Op Vrouwendag mogen vrouwen gratis naar binnen. Voor informaie en reserveringen kunt U bellen (+39 041 5200345) of schrijven (email: info@gallerieaccademia.org). U kunt vooruitbetalen via een bankoverschrijving of d.m.v. een credit card (VISA of MasterCard).

Geschiedenis

De Galleria dell’Accademia is gehuisvestigd in de Scuola Grande van Santa Maria della Carità. Dit is één van de oudste lekenbroederschappen die de stad rijk is. De gelijknamige kerk en het klooster van de Canonici Lateranensi maken ook deel uit van het Accademia-complex.

De collectie telt veel schilderijen uit Venetië (inclusief de Veneto) zelf beginnend in de 14e eeuw en vervolgend met de Byzantijnse en Renaissance schilderkunst. Wereldberoemde artiesten als Titiaan, Tintoretto, Bellini en Veronese zijn vertegenwoordigd. Ook zijn er veel werken van 18e eeuwse vedutisti (landschapsschilders) als Canaletto en Tiepolo te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *