Vaporetto Venetië

Zeg het voort
Share

Het openbaar vervoer in Venetië, een stad die nauwelijks wegen en straten kent en uit niet meer dan een groot aantal eilanden bestaat, gaat natuurlijk over het water. De vaporetto is dan ook het Venetiaanse equivalent van de bus of metro.

Weetjes Vaporetto Venetië

De vaporetto kan dan ook het beste gezien worden als een waterbus, die de reiziger door de kanalen van de stad van eiland naar eiland brengt. Op de eilanden zelf is dan vaak de enige mogelijkheid verder te lopen.

De vaporetti worden gerund door de ACTV, de openbaar vervoersmaatschappij van Venetië.

Het is het beste een plaats voorin de vaporetto te zoeken, aangezien men dan het meeste van de stad ziet. Het enige probleem is dat gedurende het hoogseizoen de vaporetti meestal uitpuilen en er nauwelijks ruimte is om foto’s te nemen of zelfs mar te genieten van de schilderachtige kanalen.

Het is aan te raden, tenzij U erg korte tijd in de stad bent, meerdagenkaarten te kopen voor de vaporetti.

De meest interessante route om Uw bezoek aan Venetië mee te beginnen is de vaporetto n.1, die door het Canal Grande vaart en stopplaatsen heeft in alle zes sestieri. Wanneer U de tijd ervoor heeft zou U deze rit zelfs twee keer moeten doen, want ’s avonds zijn alle eilanden en beroemde gebouwen langs de kanalen schitterend verlicht.

Er zijn geen vaporetto lijnen van en naar het Marco Polo Vliegveld van Venetië. Wel zijn er verschillende lijnen die aanleghaltes dichtbij het centrale station van Venetië hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *