Overige Bezienswaardigheden Venetië

De lijst hieronder geeft een kort overzicht van de bezienswaardigheden in Venetië die niet in een bepaalde categorie vallen. De belangrijkste zijn de klokkentoren, die boven de San Marco en de rest van de stad uitsteekt, het Arsenaal en het beroemde Operagebouw “La Fenice”.

Overige Bezienswaardigheden Venetië

Campanile San Marco

Campanile San Marco - Overige bezienswaardigheden VenetiëDe klokkentoren (campanile) van de Basilica di San Marco is één van de meest in het oog springende punten van Venetië. Ze staat op een hoek van het Piazza San Marco, dichtbij de voorkant van de Basilica di San Marco zelf. Door de Venezianen zelf wordt ze aangeduid met de benaming “De Huisbaas” (Il Padrone di Casa).

Arsenaal

Arsenaal - Historische Gebouwen VenetiëHet Arsenaal (Italiaans: Arsenale) van Venetië bevindt in het sestiere Castello. In de hoogtijdagen van het Venetiaanse Rijk was deze in 1104 gebouwde scheepswerf één van de belangrijkste stadsdelen. Men slaagde er in die tijd in dagelijks  één schip af te leveren. Tijdens de beroemde Biennale wordt het Arsenaal als tentoonstellingsruimte gebruikt.

Operahuis “La Fenice”

Venezia - Teatro La Fenice (schilderij uit 1837)Het Gran Teatro La Fenice is het wereldberoemd operahuis van Venetië. De naam is te danken aan het feit dat het opnieuw opgebouwd werd na afgebrand te zijn. Beroemde opera’s als La Traviata en Rigoletto zagen hun premières in La Fenice. De laatste keer dat het operahuisafbrandde was in 1996, nadat het door twee electriciëns in brand gestoken was.

Lido

Lido is de naam van het beroemde eiland dat tussen de zee en het grootste gedeelte van de stad ligt. Het is hier dat elk jaar het even beroemde Filmfestival plaats vindt. Het brede strand heeft ervoor gezorgd dat er vooral luxe hotels op het eiland staan.

Squero di San Trovaso

De Squero di San Trovaso is de oudste en bekendste van de drie scheepswerven waar gondels gemaakt en gerepareerd worden in Venetië. Men kan vanaf de overzijde van het kanaal bekijken wat voor werk er nog uitgevoerd wordt.