Straten Venetië

Zeg het voort
Share

In een stad waar het meeste verkeer over water plaats vindt, zijn er natuurlijk minder belangrijke straten dan in andere grote steden. De bekendste straten van Venetië zijn dan ook de promenades die direkt langs de kanalen lopen. De Riva degli Schiavoni en de Zattere zijn de bekendste twee.

Straten Venetië

Riva degli Schiavoni

Riva degli Schiavoni VenetiëDe Riva degli Schiavoni (“Oever van de Slaven”) is de bekendste promenade van Venetië. Dit gedeelte van de Venetiaanse kustlijn voert van het Palazzo Ducale tot het Arsenaal in de wijk Castello en komt onderweg langs een groot aantal toeristische attrakties.

Zattere

Net als in de rest van Italië wordt er ook in Venetië geflaneerd. De Zattere is de naam van de promenade waar dit gebeurt. De straat ligt in de sestriere Dorsoduro en is een stuk rustiger dan de meeste, drukker bezochte delen van de stad. Deze vroegere kade ligt langs het Giudecca Kanaal en wordt gekenmerkt door mooie uitzichten over het water en sfeervolle eetgelegenheden.  De Redentore Kerk aan de overzijde van het kanaal zorgt voor extra sfeer.