Verona

Verona, in de Veneto, is natuurlijk allereerst beroemd door Shakespeare’s “Romeo en Julia” en ieder jaar rond Valentijnsdag wordt er een festival georganiseerd met concerten, tentoonstellingen, etc. In de restaurants van Verona worden de maaltijden dan bij kaarslicht geserveerd. Het festival heet “Verona In Love”. De grootste toeristische attractie is de Arena.

Toeristeninformatie Verona

Verona is de hoofdstad van de provincie Verona in de regio Veneto. Postcode: 37100. Kengetal: 045. VVV: Er is een toeristenkantoor op het centrale station van Verona, Porta Nuova.

Met de Auto/Openbaar Vervoer

Verona is makkelijk met de auto te bereiken. De stad ligt langs de E70 naar Venetië en de E45 die vanaf de Brennerpas via Bologna naar zuid-Italië voert. De A4 voert naar Milaan.

Het vliegveld van de stad heet Verona-Villafranca. Het centrale station heet Porta Nuova en is verbonden met alle grote Italiaanse steden. Het openbaar vervoer binnen de stad wordt verzorgd door de maatschappij ATV. Een kaartje is 90 minuten geldig vanaf het moment van stempelen en kost 1,30 Euro (en 0,20 extra wanneer men het op de bus pas koopt). Een carnet van 10 tickets is 11,70 Euro en een dagkaart 4,00 Euro.

Bezienswaardigheden

Basiliek Verona

Basiliek

De Romeinse Arena is de beroemdste toeristische attractie van Verona, niet enkel gedurende de zomermaanden wanneer het opera seizoen in volle gang is. De Arena ligt op de Piazza Bra, een mooi plein met tientallen grand café’s. Het Museo Castelvecchio, gehuisvestigd in een middeleeuwse burcht, toont werken van Titiaan, Tintoretto, Canaletto en Tiepolo. De Byblos Art Gallery (Corso Cavour 25), stelt daarentegen modene avant-garde kunst ten toon. De Giardini Giusti horen bij de mooiste Renaissance tuinen van Italië. Piazza delle Erbe, waar overdag de toeristen het voor het zeggen hebben, wordt ’s avonds overgenomen door de Veronese stadsjeugd. Nog later verhuizen de jongeren naar de Sottoriva, een overdekte arcade met een veelheid aan barretjes en eetgelegenheden.

Romeo en Julia

Julia’s Huis (naar men veronderstelt) staat in de Via Capello. U kunt er op het balkon poseren of de gratis computers in het pand gebruiken om wat hatelijke e-mailtjes naar vijanden te sturen indien alle lieflijkheid een beetje te veel voor U wordt.

Kerken

I.t.t. in de meeste Italiaanse steden zijn niet alle kerken gratis te bezichtigen. Er is echter een combi-kaart.

Water

Verona ligt op korte afstand van het Gardameer. Het is er dan ook erg druk in de zomer. Een wandeling langs de rivier de Adige, met tal van kastelen, kerken en cypressen langs de oevers is een must. De Dolomieten vormen een perfect pitttoreske achtergrond bij het betoverende Verona en de door de stad slingerende rivier.

Verona, provincie Verona, Veneto, Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *