Via Cavour Viterbo

De Via Cavour is een is een redelijk nieuwe aanwinst in het stratenaanbod van Viterbo. Het is één van de eerste straten die rechtuit lopen, i.p.v. zich door het centrum van de stad te slingeren. Nog later werd de straat verlengd met de huidige Via Garibaldi.

Via Cavour Viterbo

De Via Camillo Benso Conte di Cavour ziet er anders uit dan de meeste straten in het historische centrum van Viterbo.

In de tweede helft van de 16e eeuw, nadat het nieuwe gemeentehuis gebouwd was, moesten er ook straten aangelegd werden die ervoor zorgden dat men dit nieuwe stadscentrum ook snel kon bereiken.

Voorheen bevond het centrum van de stad zich tussen het Piazza del Duomo en het Piazza del Gesù en was de belangrijkste weg degene die de Monti Cimini via de Porta Vallia (de huidige Porta San Leonardo) en het Piazza San Silvestro met de Kathedraal en uiteindelijk de oude Via Cassia verbond.

Kardinaal Alessandro Farnese liet een brede, rechte straat aanleggen, die het Piazza del Comune met de Fontana Grande verbond. Hierbij moesten wel een aantal huizen met de grond gelijkgemaakt worden, en om de eigenaars hiervan te compenseren werd er een belasting van een zilveren muntstuk per hoeveelheid gemalen graan geheven.

De straat begon haar naam onder de naam Via Farnesiana, maar werd door de inwoners van Viterbo gewoonlijk de Strada Nuova genoemd. Na de éénwording van Italië, in 1870, werd de naam veranderd in Via Cavour.

Via Garibaldi

De gouverneur van Viterbo, Michelangelo de’ Conti, die het later tot Paus Innocenzo XIII zou schoppen, liet de Via Cavour later verlengen van het Piazza della Fontana Grande tot de Porta Romana.

Ook deze straat werd oorspronkelijk naar de bouwer ervan genoemd, maar werd na de éénwording van Italië omgedoopt tot Via Garibaldi.

Via Cavour – Viterbo (Postcode 01100)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *