Via Crociferi Catania


De Via dei Crociferi is één van de belangrijkste straten van Catania. De straat wordt geflankeerd door een groot aantal barokke paleizen, kerken en kloosters. De Via dei Crociferi loopt van noord naar zuid en eindigt bij het Piazza Dusmet en de Via Vittorio Emanuele II.

Via Crociferi Catania

Toen Catania na de aardbeving van 1693 opnieuw opgebouwd moest worden, ontwikkelde de Via Etnea zich tot de straat der herenhuizen. De Via Crociferi werd gelijktijdig de straat waar nieuwe kerken en kloosters gebouwd werden.

In niet meer dan 200 meter staan er dan ook vier kerken, drie kloosters en een collegium langs deze straat. Vroeger was de Via Crociferi de straat waar religieuze processies gehouden werden. Nog steeds is het hier dat men één van de hoogtepunten van het Feest van Sant’Agata, het koor van de Benedictijner nonnen, kan aanschouwen.

Bezienswaardigheden

De San Benedetto Kerk wordt door een boog over de straat (de Arco di San Benedetto) met het bijbehorende klooster verbonden. Deze kerk wordt door een steeg van de San Francesco Borgia Kerk gescheiden.

Het belangrijskte kenmerk van het Collegium van de Jezuïten is de mooie kloostergang. Hiertegenover staat de door Gian Battista Vaccarini ontworpen barokke San Giuliano Kerk.

De laatste interessante gebouwen zijn de San Camillo Kerk, het Crociferi Klooster en de Villa Cerami, waar de Rechtenfaculteit van de Universiteit van Catania zetelt.

Via Crociferi – Catania

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email