Via della Maestranza Syracuse

Het eiland Ortygia is het voor toeristen belangrijkste deel van Syracuse en de Via della Maestranza is de hoofdstraat van dit eiland. De straat wordt omlijst door verschillende mooie barokke gebouwen. Hij begint bij het Piazza Archimede en loopt in oostelijke richting naar de kust van het eiland.

Via della Maestranza Syracuse

Hoogtepunten

Palazzo Interlandi Pizzuto (Via della Maestranza, 10). Oorspronkelijk maakte dit barokke gebouw deel uit van een ander palazzo, Arezzo-Landolina geheten.

Het Palazzo Impellizeri-Vianisi (n.17) stamt uit het begin van de 18e eeuw en is gebouwd op de grondvesten van een ander gebouw dat door de aardbeving van 1693 met de grond gelijk gemaakt was. De façade bestaat uit drie traveeën en wordt door balkons en een half-ronde fronton met kantelen verfraaid.

Palazzo Bonanno (n.33). Dit middeleeuwse gebouw wordt gekenmerkt door een loggia op de eerste verdieping en is zetel van de Azienda Autonoma del Turismo. Het heeft een mooie binnenplaats en brede gietijzeren balkons.

Palazzo Zappata-Gargallo heeft nog immer de oorspronkelijke Catalaanse struktuur. DE trap die naar de ingang voert is met geometrische motieven versierd.

Het Palazzo Romeo-Bufardeci (n. 72) wordt gekenmerkt door balkons in de rococò stijl. Ook dit gebouw heeft een mooie binnenplaats en in een gedeelte ervan worden tentoonstellingen gehouden. Het bovenste deel van het gebouw bestaat uit privé- woningen, terwijk het onderste voor winkelruimte wordt gebruikt.

De Chiesa di San Francesco all’Immacolata heeft een mooie, vrij lage 19e eeuwse toren. Deze kerk staat halverwege de straat en wordt gekenmerkt door een convexe façade.

Het tweede Palazzo Impellizeri (n. 99) in de straat is versierd met een aantal groteske ornamenten en bloemenmotieven.

De façade van het Palazzo Daniele-Rizza (n. 110) is gebogen. De binnenplaats stamt uit de 15e eeuw. Het gebouw zelf huisvestigt de Galleria Roma.

Aan het einde van de straat bevindt zich de Belvedere San Giacomo, vanaf waar men van een schitterend panorama over de stad kan genieten.

Bezienswaardigheden bij de Via della Maestranza

Achter het laatste gedeelte van de straat bevindt zich de wijk Giudecca, een oude wijk waar de Joodse gemeenschap woonde in de 16e eeuw, voordat ze weggestuurd werd.

Via della Maestranza – Syracuse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email