Vigna Cassia Catacombes Syracuse

De Vigna Cassia Catacombes in Syracuse zijn de grootste van heel Sicilië, maar ook de minst bekende van de stad. Ze bestaan uit drie verschillende catacombes en zijn tussen de 3e en 4e eeuw aangelegd. Ze zijn genoemd naar de eigenaar van de wijngaard die zich ten tijde van de ontdekking boven de begraafplaats bevond.

Vigna Cassia Catacombes Syracuse

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Via A. Von Platen 34 – 96100 Siracusa (tel. +39 0931 64694). Openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 11.00 tot 13.00 en van 14.30 tot 17.30 uur. Gesloten: Zaterdag en zondag. Toegangsprijs: Onbekend.

Geschiedenis en Beschrijving

De Vigna Cassia Catacombes omvatten drie catacombes, plus een aantal hypogeums. De verschillende graven stammen niet alle uit hetzelfde tijdperk.

De Catacombe van Maria stamt uit de 4e eeuw en bestaat uit een lange gang met een aantal graven.

De Catacombe van San Diego is bijna eeuw ouder en een stuk eenvoudiger. De meeste graven zijn loculi (horizontale nissen in de muur). Ze is met de even oude Catacombe van Santa Maria di Gesù verbonden. Deze laatste wordt genmerkt door loculi die boven elkaar geplaatst zijn.

Wanneer men verder doorloopt komt men bij de Via Bassa Acradina, die naar de Latomia dei Cappuccini voert. Aan de noordkant langs deze straat is een rotswand, waarin zich een aantal grotten bevinden. Op de wanden van deze grotten zijn inkepingen ter verering van de helden.

Via A. Von Platen 34 – 96100 Siracusa

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email