Villa Comunale Sulmona

De Villa Comunale (“Publieke Tuinen”) van Sulmona begint aan het einde van de Corso Ovidio, op het punt waar deze overgaat in de Viale Roosevelt. De Villa is eind 19e eeuw, volgens een rigoureus symmetrisch project, aangelegd.

Villa Comunale Sulmona

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Viale Roosevelt, 13 – Sulmona. Openingstijden: Onbekend. Toegnag: Gratis.

Geschiedenis en beschrijving

De Villa Comunale is aangelegd naar een ontwerp van de uit Genua afkomstige Luigi Rovelli. Deze rechthoekige tuin heeft een lengte van ongeveer 800 meter en strekt zich uit langs de hele Viale Roosevelt, om bij de Kathedraal van de stad te eindigen.

Rondom de Villa Comunale loopt een met bomen, bloemenperken en wandelpaden verrijkte laan. Binnen het park zijn er twee symmetrische meertjes te zien, die begrensd worden door grote stenen. In het midden van ieder meer staat een tufstenen fontein.

Waarschijnlijk werd dit stadsdeel in de middeleeuwen gebruikt als groentetuin en stonden er her en der ook wat huisjes. In 1867 besloot de stad van het enigszins verwaarloosde stuk grond voor de kathedraal een publieke tuin te maken. De gemeenteraad onteigende het land en liet alle gebouwen die er stonden met de grond gelijk maken. Vervolgens liet men er verschillende plantensoorten groeien en werden er enige publiek gebouwtjes neergezet.

Midden in de tuin werd een podium geplaatst, waar nog steeds elk jaar ter gelegenheid van het festival ter ere van de schutsheilige San Panfilo concerten gehouden worden.

Viale Roosevelt – Sulmona

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email