Villa d’Este Tivoli

Villa d'Este Tivoli - Fontein van Neptunus

De Villa d’Este in Tivoli is één van de meest bezochte toeristische trekpleisters buiten Rome. De attractie staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is beroemd vanwege de grote aantallen fraaie en originele fonteinen die de tuin van de villa sieren.

Villa d’Este Tivoli

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

(Tijdens de Covid-crisis kunnen de openingstijden afwijken van wat hier aangegeven is.)

Het adres van de Villa d’Este is Piazza Trento – Tivoli (tel. 39 0774332920). Vanuit Rome neemt U eerst metro lijn B naar Ponte Mammolo en dan een Cotral bus (dus hierop kunt U de normale OV-kaartjes niet gebruiken) naar Tivoli. Openingstijden: Van 08.30 tot ongeveer een uur voor zonsondergang. Gesloten: Maandag, 1 Januari, 1 Mei en 25 December. Als een feestdag op een maandag valt wordt de wekelijkse dag dat de villa gesloten is verplaatst naar dinsdag. De toegangsprijs is 8 Euro, met korting is het 4 Euro. Gehandicapten: Indien U niet goed ter been bent kunt U het beste vantevoren bellen (Tel. +39 0774335850). Er is een (gratis) electrische auto met chauffeur beschikbaar maar deze moet vooraf gereserveerd worden. Vanaf het straatniveau naar de bovenste terrassen van de tuinen is er een lift.

Speciale Gebeurtenissen

Op het moment zijn er geen speciale gebeurtenissen in het vooruitzicht.

Geschiedenis en beschrijving

Villa d'Este Tivoli - Pegasusfontein
Pegasusfontein

De Villa d’Este is gebouwd op de plek waar ooit een Benediktijner klooster stond. De Villa is genoemd naar Kardinaal Ippolito d’Este, een zoon van Lucretia Borgia.

Het gebouw zelf was bedoeld om er gasten te ontvangen en vermaken en de kamers zijn dan ook opgesierd met indrukwekkende wandschilderingen.

De grootste attractie wordt echter gevormd door de tuinen, met als centrale punt de enorme Waterorgelfontein. Deze wordt om de twee uur, beginnend om 10.30 uur, aangezet.

Andere opvallende fonteinen in de Villa d’Este zijn de Fontein van de Draken en de Honderd Fonteinen. De Fontein van de Uil wordt eveneens eens in de twee uur (te beginnen om 10.00 uur) in werking gesteld.

Villa d’Este, Tivoli

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email