Villa Lysis Capri

De Villa Lysis is samen met de Villa San Michele de bekendste villa op het eiland Capri. Ze is in het begin van de 20e eeuw door baron Jacques d’Adelsward-Fersen gebouwd om er ongestoord van de liefde van zijn Romeinse partner Nino Cesarini te kunnen genieten.

Villa Lysis Capri

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Via Lo Capo 12, Capri. Openingstijden: April, mei, september en oktober van 10.00 tot 18.00 uur; juni t/m augustus van 10.00 tto 19.00 uur; november en december van 10.00 tot 16.00 uur. Gesloten: woensdag. Toegangsprijs: 2 Euro (gratis voor kinderen jonger dan 12). Wesbite: http://www.villalysiscapri.com.

Geschiedenis

Villa Lysis Capri
Villa Lysis

Baron d’Adelsward-Fersen was in 1880 in Parijs geboren. In 1904 liet hij de villa bouwen waar hij in 1923 zou door een overdosis cocaine zelfmoord zou plegen.

De Villa Lysis is genoemd naar een dialoog van Socrates over vriendschap.

Het ontwerp voor de neo-classicistische villa, die dichtbij de Villa Jovis staat, was van Edouard Chimot.

Sinds 2001 is de villa eigendom van de gemeente Capri. De baron had zijn eigendom aan zijn zus nagelaten, maar het vruchtgebruik aan Cesarini. Deze verkocht dit later echter aan de zus.

Beschrijving

De Latijnse inscriptie bij de ingang (Amori et dolori sacrum) betekent “een heilige plek voor de liefde en de pijn”. Opvallend is de art nouveau trap naar de eerste verdieping.

Rondom het gebouw is een door Mimi Ruggiero ontworpen tuin, uiteraard met een prachtig uitzicht over de Golf van Napels.

Villa Lysis – Villa lo Capo 12, Capri

RSS
Follow by Email