Villa Santo Stefano

Villa Santo Stefano is een kleine plaats van minder dan tweeduizend inwoners in het zuidwesten van de provincie Frosinone. Het heeft een gezellig historisch centrum, met als belangrijkste attractie de Santa Maria Kerk.

Villa Santo Stefano (Provincie Frosinone)

Nuttige informatie

Het adres van het gemeentehuis is Piazza Cardinale Iorio, 2 – 03020 Villa Santo Stefano (tel. +39 0775632125). De postcode is 03020 en he tkengetal is o775.

Geschiedenis

Hoewel de streek al vroeg bewoond was, is de stad pas in de middeleeuwen gesticht. De naam was toen nog Santo Stefano. De belangrijkste families die het stadje in hun bezit gehad hebben waren de Ceccano en de Colonna. (Geschiedenis Villa Santo Stefano.)

Bezienswaardigheden

Het kleine historische centrum van de stad wordt gekenmerkt door smalle, steile steegjes. Gebouwen aan weerszijden van de straat worden vaak door bogen verbonden. De mooiste kerk is de barokke Santa Maria Kerk. De Madonna dello Spirito Santo Kerk en de San Sebastiano Kerk bestaan nog niet lang.

Festivals

De jaarlijkse Sagra della Panarda wordt op de nacht tussen 15 en 16 Augustus gehouden. Dit festival vindt ter ere van San Rocco plaats. De panarda is een soep van kikkererwten, die na de zegening en de processie aan alle aanwezigen (inclusief toeristen) opgediend wordt.

Met de Auto

Vanuit zowel Napels als Rome volgt U de Autostrada del Sole. Bij Frosinone slaat U af, richting Latina. U neemt de afslag Giuliano di Roma. Nadat U deze gemeente voorbij bent volgt U de borden naar Uw bestemming.

Openbaar Vervoer

Er is een direkte, maar zeker niet regelmatige, busverbinding tussen Villa Santo Stefano en Frosinone. Vanuit zowel Rome als Napels is er een direkte treinverbinding naar Frosinone.

Geschiedenis

Hoewel de streek al vroeg bewoond was, is Villa Santo Stefano pas in de middeleeuwen gesticht. De naam was toen nog Santo Stefano. De belangrijkste families die het stadje in hun bezit gehad hebben waren de Ceccano en de Colonna. (Geschiedenis Villa Santo Stefano)

Villa Santo Stefano, Frosinone, Latium, Italië

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email