Villa Savorelli Sutri

De Villa Savorelli is één van de bekendste bezienswaardigheden in Sutri, een klein stadje ten noorden van Rome. De villa ligt net buiten de stad, binnen de grenzen van het Parco Regionale di Sutri.

Villa Savorelli Sutri

Nuttige informatie

Adres: SR2 (Via Cassia), 13 – 01015 Sutri. Telefoon: nvt. Openingstijden: Van 09.00 tot 16.00 uur. Gesloten: Nooit. Toegangsprijs: Gratis.

Geschiedenis en beschrijving

Villa Savorelli Sutri
Villa Savorelli

Tot 1629 was de Villa Savorelli eigendom van de familie Altoviti. Hierna kwam het in handen van Giovanni Battista Muti Papazzurri. Deze liet verschillende verbouwingen uitvoeren.

In 1944 werd het gebouw door een brand verwoest. De nieuwe eigenaars lieten de villa opnieuw opbouwen. Dit gebeurde met de hulp van de schilder en schrijver Giorgio de Chirico. Niet lang hierna moest deze familie Staderini de villa wegens geldgebrek aan de gemeente Sutri verkopen.

De Villa Staderini bestaat uit drie verdiepingen, plus een souterrain. Het vloerplan is vierkant. De façade kent weinig versieringen.

Het mooiste deel van de villa is de zogeheten “Italiaanse”, volgens strikte geometrische lijnen aangelegde, tuin. De fontein in deze tuin is door Alfredo Biagini ontworpen. Het gebruikte materiaal is een marmersoort die peperino genoemd wordt.

De familie Papazzurri had ook het kleine Madonna del Monte kerkje op het grondgebied van de villa laten bouwen.

Wie van natuurschoon houdt kan het Bosco Sacro (“Heilige Bos”), dat eveneens aan de villa verbonden is, bezoeken.

Villa Savorelli – Via Cassia, Sutri

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email