Viterbo buiten de Stadsmuren

Zoals in de meest Italiaanse steden bevinden de meeste en belangrijkste bezienswaardigheden van Viterbo zich binnen de stadsmuren in het historische centrum van de stad. Viterbo kent echter ook een aantal deelgemeenten, waarvan vooral San Martino al Cimino en Bagnaia enkele schitterende attrakties kennen.

Bezienswaardigheden rond Viterbo

In Bagnaia staat de Villa Lante, een enorme tuin met een aantal fonteinen die door middel van terrassen met elkaar verbonden zijn.

San Martino al Cimino is een door Donna Olimpia gestichte gemeente buiten Viterbo. De grootste trekpleisters van het gehucht, dat gekenmerkt door kleine, donkere huisjes zijn de Abbazia Cistercense en het Palazzo di Donna Olimpia. Veel van de huisjes in de Borgo zijn gebouwd door ex-gedetineerden uit de gevangenis van Civitavecchia.

Er bevinden zich ook een aantal warmwaterbronnen in de onmiddellijke omgeving van Viterbo. De Terme dei Papi (“Thermen van de Pausen”) en Bullicame zijn de bekendste.

Acquarossa is de naam van de opgravingen waar het Etruskische Ferento zich bevond. De stad was in de 7e eeuw vòòr Chr. gesticht en, waarschijnlijk als gevolg van een aardbeving, in 550 vòòr Chr. verwoest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email