Ferento Viterbo

Ferento is een oude Romeinse stad op iets minder dan 10 kilometer van Viterbo. In het begin van de 20e eeuw werd begonnen met opgravingen en is een groot deel van de in een oorlog met Viterbo verwoeste stad teruggevonden.

Weetjes Ferento Viterbo

Gedurende de tijden van het keizerrijk kende de stad haar grootste bloeiperiode.

Nadat de Barbaren in de middeleeuwen Ferento binnengevallen waren, raakte de stad veel van haar macht kwijt.

Tijdens een oorlog tussen Nepi en Ferento riep de eerste stad de hulp in van Viterbo. Toen de Viterbezen onderweg waen naar het slagveld bleef Viterbo onbeschermd achter en werd zelf door de Ferentini aangevallen en geplunderd. Een achtergebleven priester waarschuwde de troepen die op de terugweg de Ferentini (eveneens op de terugweg) tegenkwamen. De Viterbezen kwamen als overwinnaars uit het slagveld.

Hoewel de inwoners van Ferento zworen hun ondergeschiktheid voor eeuwig te aanvaarden vielen de Viterbezen de stad binnen en roofden wat ze mee konden nemen en verwoestten wat overbleef.

De inwoners van Ferento vluchtten en verspreidden zich over de streek. Een aantal ging in de nabije grotten leven en het is op deze wijze dat Grotte Santo Stefano ontstond.

De wijk San Faustino in Viterbo zelf werd oorspronkelijk ook grotendeels door deze vluchtelingen bewoond.

Na eeuwenlang vrijwel vergeten te zijn geweest werd in het begin van de 20e eeuw een aanvang gemaakt met de eerste opgravingen. Na eerst een aantal standbeelden gevonden te hebben, kwamen al snel het theater en vervolgens een stuk straatweg, een deel van de thermen en een aantal wningen aan het licht.

Het oude theater wordt tegenwoordig in de zomer weer voor voorstellingen gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *