San Martino al Cimino Viterbo

San Martino al Cimino is een kleine gemeenschap op ongeveer 5 kilometer buiten Viterbo. Het dorp staat bekend als een mooie uitvalsplek voor boswandelingen en excursies naar o.a. het Lago di Vico.

Weetjes San Martino al Cimino Viterbo

Het oudste deel van San Martino al Cimino wordt de Borgo genoemd. Deze centrale wijk van de stad wordt door twee stadspoorten afgesloten. De eerste leidt naar Viterbo, de tweede omhoog, de bergen in.

De inwoners van de stad onderscheidden zich vroeger in degenen afkomstig uit de Rione di Sopra (“Bovenste Wijk”) en de Rione di Sotto.

Wanneer men de Borgo door de lager gelegen stadsmuur binnen komt is het eerste wat men ziet de Abbazia Cisternense samen met het Palazzo di Donna Olimpia, genoemd naar Donna Olimpia Maidalchini Pamphili, schoonzus van Paus Innocenzo III. Het Palazzo di Donna Olimpia wordt ook het Palazzo Doria Pamphili genoemd.

Het was deze die haar in 1645 de gemeente San Martino cadeau had gedaan en er een prinsdom van gemaakt had. Het naar haar genoemde gebouw is nu de zetel van de Ente Turistico Provinciale.

De wijk wordt gekenmerkt door precies eendere huisjes die met de rug tegen de muur aan gebouwd zijn.

Om het inwonersaantal te vergroten liet Donna Olimpia de vrijgelaten gedetineerden uit de gevangenissen van Civitavecchia en Tarquinia naar San Martino brengen. Dezen bouwden de huisjes en kwamen er ook te wonen.

Het leven speelde zich vrijwel geheel op straat af, want de lokalen van de handwerkslieden waren te klein en te donker.

Er was ook een lokaal dat bedoeld was om er pallacorda, een soort van tennis te spelen.

In de winter vindt hier de Sagra delle Castagne plaats, wanneer in het Piazza di Sopra de kastanjes geroosterd worden en de plaatselijke vrouwen zelf-gemaakte lekkernijen verkopen.

Fotogalerij

San Martino al Cimino, deelgemeente Viterbo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *