Fonteinen Viterbo

Ooit stond Viterbo bekend als de “stad van de 100 fonteinen”. Er zijn er tegenwoordig wat minder, maar er zijn nog steeds veel fonteinen die de pleinen van de stad sieren. Vooral de oude fonteinen in Viterbo hebben een bloemvormige waterspuit, wat terug te leiden zou kunnen zijn naar de Etruskische oorsprong van de streek.

Mooiste Fonteinen Viterbo

De oudste en bekendste fontein in Viterbo is de Fontana Grande. Deze Gothische fontein staat midden op het plein met dezelfde naam en wordt tot de mooiste fonteinen van Italië gerekend.

De Fontein op het Piazza della Rocca stamt uit de 16e eeuw, maar er stond er al eerder één op het plein. De ontwerper was de beroemde architekt Vignola, maar het duurde wel even voordat zijn creatie overeind bleef staan.

De Pianoscarano Fontein staat op het Piazza Fontana di Piano, het centrale plein van Viterbo. Deze fontein werd ooit op last van de paus verwoest, maar werd al snel weer opnieuw opgebouwd. Eens per jaar komt er wijn i.p.v. water uit.

De Fontein van de Leeuwen is één van de mooiste van Viterbo en staat op het Piazza delle Erbe. Ze stamt uit de 17e eeuw en verving een eerdere middeleeuwse versie. De leeuw is het symbool van Viterbo.

De Fontana di Piazza della Morte is één van de oudste en indrukwekendste in de stad en wordt versierd met leeuwenhoofden en grote bladeren. De oorspronkelijk fontein stond hier al in 1206 maar deze werd tijdens een opstand verwoest om tegen het midden van de 13e eeuw opnieuw opgebouwd te worden.

Ook de fontein op het Piazza San Faustina wordt versierd met leeuwenmotieven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *