Palazzo Chigi Viterbo

Het Palazzo Chigi is een historisch gebouw in Viterbo, datgekenmerkt wordt door een mooie binnenplaats en door de muurschilderingen van de hand van leerlingen van de Zuccari broers.

Weetjes Palazzo Chigi Viterbo

Het Palazzo Chigi bevindt zich in de Via Chigi, een zijstraat van de Via San Lorenzo. Het gebouw is in de tweede helft van de 15e eeuw gebouwd, in opdracht van Carlo d’Antonio Caetani, een rijke koopman die oorspronkelijk uit Pisa kwam.

De familie Chigi kocht het paleis in het begin van de 16e eeuw en het is vanaf dat moment dat het de huidige naam heeft.

Het is een imposant en massief gebouw, een indruk die versterkt wordt door de enorme toren.

Het wapenschild op de façade is dat van de Chigi-della Rovere familie.

De binnenplaats wordt omlijst door een portiek met een loggia. Onder deze portico is een aedicula te zien met een door Antonio del Massaro, alias il Pastura geschilderde “Madonna met Kind”.

Door een deur op deze binnenplaats komt men de Giardino Chigi in, met een fontein die ook weer versierd is met het wapenschild van de familie.

Kunstwerken Palazzo Chigi Viterbo

De bovenste verdieping van het gebouw heeft een loggia die met fresco’s versierd is.

De ontvangstzaal heeft een mooie open haard.

Er is een portret te zien van Paus Alexander VII, zelf een lid van de familie Chigi.

Er zijn muurschilderingen van studenten uit de school van de broers Taddeo en Federico Zuccari. Deze tonen geeburtenissen uit het leven van de heilige Paulus.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *