Kerken Viterbo

De belangrijkste kerk in Viterbo is de kathedraal, die aan San Lorenzo gewijd is. Het kan natuurlijk niet anders of een stad met een bijnaam als Città dei Papi heeft nog en aantal mooie kerken en basilieken, zowel binnen als buiten de bebouwde kom.

Mooiste Kerken Viterbo

San Lorenzo Kathedraal: De Duomo di San Lorenzo bevindt zich aan het gelijknamige plein van Viterbo. Vooral vanaf de helft van de 13e eeuw, toen een opeenvolging van pausen hun residentie in het Palazzo dei Papi hadden, was deze kathedraal buitengewoon invloedrijk.

De San Sisto Kerk is de oudste kerk van Viterbo en is gedeeltelijk in de stadsmuur geïncorporeerd. Het is vanaf deze kerk dat de Macchina di Santa Rosa elk jaar op 3 September zijn triomftocht door de straten van Viterbo begint. Voor de processie begint worden de dragers (facchini) van de Macchina speciaal gezegend.

San Francesco alla Rocca Basiliek: Deze kerk is in de 13e eeuw gebouwd op de plek waar ooit een kasteel stond. Na bombardementen en daaropvolgende restauraties is ze weer naar de oorspronkelijke staat teruggebracht.

De San Giovanni in Zoccoli Kerk is in de 11e eeuw gebouwd en heeft, i.t.t.de meeste kerken in Viterbo, is in de loop der eeuwen nauwelijks veranderingen ondergaan.

De Santa Maria Nuova Kerk is in de 11e eeuw gebouwd, op de plek waar zich al een vroeg-Christelijke kerk bevond. De grootste attrakties zijn de triptiek boven het altaar en de kloostergang (Chiostro Longobardo) links van de kerk zelf.

Het Santuario della Madonna della Quercia is een klooster met bijbehorende kerk op ongeveer 2 kilometer buiten de stadsmuren van Viterbo. Erz ijn verschillende legendes aan het ontstaan van de kerk verbonden.

De Chiesa del Gesù bevindt zich aan het plein met dezelfde naam,  op de Colle del Duomo. De kerk dankt haar faam aan Henry van Cornwall, die er op de terugtocht na een kruistocht op wrede wijze doodgestoken werd.

De Sant’Angelo in Spatha Kerk  is één van de oudste kerken van de stad. Jarenlang bevond de graftombe van de Bella Galliana zich aan de buitenmuur van deze kerk, die tussen de Via Roma en het centrale Piazza del Plebiscito plein staat.

De Sant’Andrea Kerk is in de 12e eeuw gebouwd, maar grotendeel verwoest tijdens bombardementen in de Tweede Wereldoorlog. Van de oorspronkelijk kerk is eigenlijk enkel de crypte nog in de originele staat te bezichtigen.

De Santa Maria del Suffragio Kerk bevindt zich aan de Via del Corso. De kerk is in de 13e eeuw gebouwd, op de ruïnes van een al bestaand godshuis. Er is een plafondschildering te zien van de van oorsprong Nederlandse kunstenar Luigi Vanvitelli.

De Santa Maria della Salute Kerk is in de 14e eeuw in opdracht van een philantroop gesticht bevindt zich in het centrum van Viterbo. De soberheid van het interieur van deze kerk wordt gecompenseerd door het prachtig gebeeldhouwde marmeren portaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *