San Giovanni in Zoccoli Kerk Viterbo

De San Giovanni in Zoccoli Kerk Bevindt zich tussen het Piazza Dante en de Via Mazzini in het centrum van Viterbo. De kerk is met de naastgelegen klokkentoren verbonden door twee elegante bogen.

Weetjes San Giovanni in Zoccoli Kerk Viterbo

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Het adres van de Chiesa di San Giovanni in Zoccoli is Via Mazzini, 8 – Viterbo. Toegang is gratis. Openingstijden zijn niet bekend.

Geschiedenis San Giovanni in Zoccoli Kerk Viterbo

De San Giovanni (Evangelista) in Zoccoli Kerk is één van de best bekende voorbeelden van 11e eeuwse kerkelijke architektuur, aangezien ze sinds de middeleeuwen nauwelijks veranderingen heeft ondergaan.

De naam van deze kerk is afgeleid van de vroegere naam San Giovanni in Ciocola, wat weer een verbastering is van ciotola (“kom”). Dit is de kom die door Johannes de Doper gebruikt werd bij het dopen van personen en waarmee hij ook vaak afgebeeld werd.

Behalve het roosvenster heeft de façade van de kerk geen enkele versiering. Het stamt uit de 13 eeuw en wordt opgeluisterd met de symbolen van de Evangelisten, waaronder de adelaar die San Giovanni zelf vertegenwoordigt.

Wat wel buitengewoon opvalt aan de façade zijn de twee bogen die deze gevel met de naast de kerk staande toren verbinden

Het interieur bestaat uit drie schepen. De zuilen zijn gemakt van blokken op elkaar gestapelde peperino, een in de streek vaank gebruikte steensoort. De pastorie eindigt in een driedelige apsis.

Boven één van de altaren bevindt zich een door vier zuilen omhooggehouden piramide-achtige construktie.

Van de twee overige altaren is er één antiek, terwijl de andere van moderne makelij is, maar wel gebaseerd op het ontwerp van de eerste, met een bas-reliëf aan de voorzijde.

Het meest opvallende kunstwerk is een schilderij uit de 15e eeuw van de hand van Balletta, dat de “Maagd op de Troon met Kind en Heiligen” verbeeldt.

Ligging San Giovanni Evangelista in Zoccoli Kerk Viterbo

;

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *