Santa Maria in Gradi Klooster Viterbo

Het Santa Maria in Gradi Klooster en de bijbehorende kerk in Viterbo zijn ontworpen door de architekt Nicolò Salvi. Na in 1873 onteigend te zijn deed het jarenlang dienst als gevangenis.

Weetjes Santa Maria in Gradi Klooster Viterbo

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Het adres van het klooster is Via Santa Maria in Gradi – Viterbo. De openingstijden zijn niet bekend.

Geschiedenis Santa Maria in Gradi Klooster Viterbo

De Santa Maria in Gradi Kerk is in de 13e eeuw gebouwd en tussen 1737 en 1758 gerestaureerd. De architekt van de restauraties was Nicola Salvi, de man die wereldberoemd is vanwege de door hem ontworpen Trevifontein in Rome. Na de tweede wereldoorlog overleefd te hebben, werd de kerk beschadigd terwijl ze als gevangenis dienst deed.

Na de bouw van de kerk werd ook de stadsmuur uitgebreid, deels met als doel ervoor te zorgen dat de kloosterlingen beschermd konden worden. Het complex werd ook beschermd door drie wachttorens.

Tegenwoordig doet het klooster dienst als zetel van de Faculteit van Moderne Buitenlandse Talen.

Het klooster wordt gekenmerkt door twee indrukwekkende kloostergangen en een portico voor de kerk zelf. De tweede, 17e eeuwse kloostergang wordt opgeluisterd met een mooie fontein met het wapenschild van de familie Chigi, terwijl in de eerste een put uit 1557 te zien is. De portico is een 15e eeuwse vervanging van een eerder toegevoegde struktuur.

Na een restauratie is het gebouw pas sinds kort weer te bezichtigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *