Santa Maria del Suffragio Kerk Viterbo

De Santa Maria del Suffragio Kerk bevindt zich tussen het Piazza del Plebiscito en het Piazza Verdi aan de Via del Corso in Viterbo.

Weetjes Santa Maria del Suffragio Kerk Viterbo

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Het adres van de Chiesa di Santa Maria del Suffragio is Via del Corso, snc – 01100 Viterbo. Toegang is gratis. Openingstijden zijn niet bekend.

Geschiedenis Santa Maria del Suffragio Kerk Viterbo

Santa Maria del Suffragio Kerk Viterbo

Santa Maria del Suffragio Kerk

De Santa Maria del Suffragio Kerk is in de 13e eeuw op de ruïnes van een al eerder bestaande kerk, die aan San Quirico gewijd was, gebouwd.

In 1618 werd de kerk de zetel van de Confraternita del Suffragio, aldus de huidige naam verkrijgend. Het doel van deze broederschap was om te bidden voor de zielen die in het vagevuur beland waren.

De façade bestaat uit twee niveau’s. Boven het portaal bevindt zich een nis met een fresco en stenen cupido’s. De overige nissen zijn leeg, maar men mag aannemen dat er vroeger standbeelden in stonden.

Het interieur bestaat uit een enkel schip. De pastorie bevindt zich op een verhoging en is in de 18e eeuw toegevoegd.

Kunstwerken Santa Maria del Suffragio Kerk Viterbo

De oudste kunstwerken die in de kerk bewaard worden zijn in 1527 door Lanzichenecchi gemaakt.

De schildering “De Glorie van God de Vader tussen Christus, de Maagd en de Zielen van het Vagevuur” is door een anonieme kunstenaar geschilderd (18e eeuw). Dit enorme doek onttrekt het plafond geheel aan het gezicht.

“Daniel tussen de Leeuwen”, op het gewelf van de pastorie, is geschilderd door de oorspronkelijk Nederlandse kunstenaar Luigi Vanvitelli. De schildering is redelijk uniek, aangezien Vanvitelli (Van Wittel) vooral als architekt bekend staat.

“Madonna met Kind en een Engel” (Francesco Maria Bonifazi).

“De Doop van Christus” (Anton Angelo Bonifazi)

Het orgel van de kerk stamt uit de 18e eeuw en is gemaakt door Raffaele en Domenico Fedeli.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *