Santa Maria della Verità Kerk Viterbo

De Santa Maria della Verità Kerk in Viterbo is naar aanleiding van een mirakuleuze gebeurtenis gebouwd. De kerk was jarenlang zetel van een museum maar wordt nu opnieuw als kerk gebruikt.

Weetjes Santa Maria della Verità Kerk Viterbo

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Het adres van de Chiesa di Santa Maria della Verità is Via Monte Asolone 1 – 01100 Viterbo (VT). Telefoon: +39 0761341844. Openingstijden en toegangsprijs zijn niet bekend.

Geschiedenis Santa Maria della Verità Kerk Viterbo

De Santa Maria della Verità Kerk heeft haar naam te danken aan een legende. Drie meisjes waren er om te bidden toen de Madonna op hen toekwam om te zeggen dat goedheid in het leven toch wel erg belangrijk was. Het verhaal deed de ronde en de bisschop, die eerst niets van de geschiedenis geloofde, bleeft de meisjes maar ondervragen. “Het is de waarheid” (È la verità), bleven de wichten herhalen.

Hoogtepunt van de kerk is de Cappella Mazzatosta, die zo heet omdat ze gebouwd is met het geld van de rijke Viterbees Nando Mazzatosta.
De muurschilderingen zijn van de hand van Lorenzo di Giacomo (alias Lorenzo da Viterbo), die al op 25-jarige leeftijd stierf, zonder ooit buiten de stadsmuren van Viterbo gekomen te zijn. De schilderijen verbeelden achtereenvolgens “De Maria-Boodschap”, “De Geboorte van Christus”, de “Aankondiging van de Maagd” en de “Bruiloft van de Maagd”. De personages hebben de gelaatstrekken van belangrijke figuren uit het toendertijdse Viterbo en zijn gekleed in de typische klederdracht van die tijd.

De kerk werd jarenlang als zetel van het Museo Civico gebruikt en is pas sinds 1960 weer open als kerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *