Museums Viterbo

De belangrijkste museums in Viterbo zijn het Museo Civico en het Archeologische Museum, dat zich vooral met de Etruskische geshciedenis van de stad bezig houdt.

Museums Viterbo

Museo Civico

Het Museo Civico bevindt zich in het klooster van de Santa Maria della Verità Kerk. De ingang is meteen naast de kerk zelf. Hoogtepunten zijn de antieke Etruskische sarcofagen en de schilderijen van Sebastiano del Piombo.

Keramiek Museum

Van min of meer de 13e tot de 17e eeuw was Viterbo een belangrijk centrum voor de vervaardiging van de kunst van de keramiek. Het Keramiek Museum, dat gehuisvestigd is in het historische Palazzo Brugiotti, toont de ontwikkeling van deze kunstvorm in de streek.

Museo del Sodalizio Facchini di Santa Rosa

Het Museo del Sodalizio Facchini di Santa Rosa bevindt zich aan het Piazza San Pellegrino, in het historische centrum van Viterbo en is geheel gewijd aan de belangrijkste traditie van de stad, te weten het Transport van de Wagen van Santa Rosa, een traditie die al sinds de 17e eeuw plaats vindt.

Nationaal Archeologisch Museum

Het Nationaal Archeologische Museum in Viterbo is gehuisvestigd in de Rocca Albornoz. Door middel van reconstrukties op ware grootte van de Etruskische gebouwen probeert men het dagelijkse leven van dit volk te tonen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email