Museo Civico Viterbo

Het Museo Civico Viterbo bevindt zich in het klooster van de Santa Maria della Verità Kerk. De ingang is meteen naast de kerk zelf. Hoogtepunten zijn de antieke Etruskische sarcofagen en de schilderijen van Sebastiano del Piombo.

Weetjes Museo Civico Viterbo

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Het adres van het Museo Civico is Piazza F. Crispi, 2 – 01100, Viterbo (tel. +39 0761348276 of 0761348275). Openingstijden: Het museum is in de winter geopend van 09:00 tot 18:00 en in de zomer van 09:00 tot 19:30 uur. Maandag gesloten. Toegangsprijs: 3,10 Euro; korting: 2,07 Euro; 65+ en 18-: gratis.

Geschiedenis Museo Civico Viterbo

Museo Civico Viterbo

Sebastiano del Piombo’s Pietà

In de kloostergang bevindt zich de archeologische verzameling die de Etruskische en Romeinse tijd toelicht, met sarcofagen en grafstenen uit archeologische vindplaatsen in de streek.

Op de tweede verdieping zijn beeldhouwwerken en andere kunstwerken uit de middeleeuwen en de Renaissance te zien.

In de Pinacotheek zijn verschillende werken van beroemde meesters als Sebastiano del Piombo, van wie o.a. een mooie Pietà te zien is, tentoongesteld.

Een hoogtepunt wordt gevormd door de ontwerpen van de Macchina di Santa Rosa. Ook de Tombe van de Bella Galiana is in het Museo Civico te bezichtigen. Voorheen stond deze langs de muur van de Sant’Angelo Kerk en was geheel zwartgeblakerd.

Er is een fresco te zien, die zich vroeger op de oude Porta San Pietro stadspoort bevond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *