Overige Attracties Viterbo

Niet alle attracties passen binnen een duidelijke categorie. De bruggen, torens en parken van Viterbo vinden een plekje op deze pagina. Er is ook een spook.

Overige Attracties Viterbo

Ponte di Paradosso

De Ponte di Paradosso is een brug over de Fosso del Mola, een riviertje dat de wijken Pianoscarano en San Pellegrino van elkaar scheidt. Het was hier dat de funari (ambachtslieden die touw maakten van hennep) hun werk deden. Volgens een legende was er vroeger een spook dat Trucche Trucche genoemd werd en af en toe onder de brug verscheen.

Ponte del Duomo

De Ponte del Duomo verbindt de kathedraal met de rest van de stad. De brug is gemaakt van grote blokken van de steensoort die peperino genoemd wordt. Deze zijn dusdanig op elkaar gestapeld, dat men geen cement nodig had om de construktie overeind te houden. De blokken zijn overblijfselen van de eerste, Etruskische versie van de brug.

Torre Campanaria

De Torre Campanaria is een scheve toren in het hart van de oude wijk van Viterbo. Ze is 1487 op de fundering van een al eerder bestaande toren gebouwd en is 44 meter hoog.

Prato Giardino

Prato Giardino is sinds 1843 publiek toegankelijk. De toegangspoort van het park bevindt zich tegenover de Porta Fiorentina. Het is al sinds de 14e eeuw dat dit stuk terrein als tuin gebruikt wordt. Het behoorde toen nog toe aan de Dogana del Patrimonio en werd na de bouw van de Rocca Albernoz door de pauselijke soldaten als oefenterrein gebruikt.

 

RSS
Follow by Email