Piazza delle Erbe Viterbo

Het Piazza delle Erbe is een plein in Viterbo. Het bevindt zich  op de plek waar de Corso Italia overgaat in de Via Roma. Bezienswaardigheden op het plein zijn de Fontein van de Leeuwen en het Casa della Pace.

Weetjes Piazza delle Erbe Viterbo

Piazza delle Erbe Viterbo

De Fontein van de Leeuwen op het Piazza delle Erbe

De fontein die midden op het Piazza delle Erbe staat is in 1621 gebouwd en nam de plaats in van een eerdere, middeleeuwse versie. De kuip is in 1625 dor Antonio Pieruzzi gemaakt. In de 18e eeuw werden de oorspronkelijke leeuwen die de fontein sierden vervangen door marmeren versies die door de beeldhouwer Pio Fedi aan de stad geschonken werden. De fontein wordt versierd met een aantal wapenschilden. Op de aardbol onder de leeuwenpoten prijken de letters FAVL, de initialen van de vier kastelen waaruit Viterbo ontstaan zou zijn.

Het paleis dat zich aan de rechterkant tussen het Piazza delle Erbe en het begin van de Corso Italia bevindt is het Casa della Pace (“Huis der Vrede”). De naam is te wijten aan een gedenkplaat die verwijst naar een poging twisten tussen verschillende inwoners van de stad op te lossen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *