Piazza della Morte Viterbo

Het Piazza della Morte (“Plein van de Dood”) bevindt zich in het centrum van Viterbo, op korte loopafstand van het Piazza San Lorenzo en de Kathedraal van de stad.

Weetjes Piazza della Morte Viterbo

Het ”Plein van de Dood” is in de 13e eeuw aangelegd en heette toen nog het Piazza Nuova (“Nieuwe Plein”). Voordat het de huidige naam kreeg heette het nog een tijdlang Piazza San Tommaso.

De huidige naam is te danken aan een religieuze gemeenschap die zich ooit in een gebouw aan het plein gevestigd had en zich de Comunità dell’orazione e della morte (“van het Gebed en van de Dood”) noemde. Overigens zetelt nu het Centro di Informazioni Turistiche in dit gebouw.

De Fontein op het Piazza della Morte is één van de oudste in de stad en wordt versierd met leeuwenhoofden en grote bladeren, waarboven een ornament in de vorm van een pijnappel te zien is. De oorspronkelijk fontein stond hier al in 1206 maar deze werd tijdens een opstand verwoest om halverwege de 13e eeuw opnieuw opgebouwd te worden. Ze wordt ook wel de Fontana di San Tommaso genoemd.

De Santa Giacinta Kerk is het enige modern aandoende gebouw aan het Piazza della Morte (Viterbo). Ze heeft de plaats ingenomen van een in de tweede wereldoorlog door bombardementen vernielde oudere kerk.

Ligging Piazza della Morte Viterbo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *