Piazza San Pellegrino Viterbo

Het Piazza San Pellegrino is het centrale plein in de wijk Pellegrino in Viterbo. Er staan een aantal interessante gebouwen op dit plein, waarvan het Palazzo degli Alessandri het bekendste is.

Weetjes Piazza San Pellegrino Viterbo

Het Piazza San Pellegrino is een uiterst schilderachtig plein, met aan alle kanten bogen, zuilen, torens en historische gebouwen uit de middeleeuwen.

De torens werden gebouwd door de belangrijkste families van de stad en hoe hoger een toren was, hoe meer status de familie had.

Het mooiste gebouw op het plain is Palazzo degli Alessandri, dat eigenlijk een samenvoeging van verschillende gebouwen is. en naar een van deze invloedrijke families genoemd is. Soms raakten families in ongenade, en werden uit de stad verbannen, wat ook een keer met de Alessandri gebeurde. Gewoonlijk werden de paleizen van deze families dan met de grond gelijk gemaakt, maar in dit geval was het niemand minder dan de Paus die de opdracht gaf het gebouw te laten staan. Tegenwoordig wordt het Palazzo degli Alessandri voor tentoonstellingen en conferenties gebruikt.

Aan de achterkant van het gebouw staan de Torre Alessandri en de Torre Scacciaricci.

Piazza San Pellegrino – 01100 Viterbo (VT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *