Straten Viterbo

Een lijst van de belangrijkste straten van Viterbo.

Belangrijkste straten Viterbo

Via Cavour

De Via Cavour is een in de 16e eeuw aangelegde straat die het Piazza del Comune met de Fontana Grande verbindt. De straat was noodzakelijk geworden omdat het politieke centrum van de stad zich van het Piazza del Duomo naar de nieuwe gemeentehuizen verplaatst had.

Via San Pellegrino

De Via di San Pellegrino is de belangrijkste straat in de wijk Pellegrino in Viterbo. De straat wordt vooral bevolkt door handwerkslieden, kunstenaars en antiquariaten.

Via Saffi

De Via Saffi is een oude en zeer pittoreske straat in het centrum van de stad. Het is in deze straat dat de Bella Galliana vanaf de profferlo van het Casa Poscia door de menigte bewonderd werd. Er staat ook een mooie toren in de straat.

Via Ascenzi

De Via Ascenzi loopt van het Piazza dei Caduti naar het Piazza del Plebiscito, waar de belangrijkste gebouwen van Viterbo te vinden zijn. De straat is in de 30’er jaren van de vorige eeuw aangelegd als onderdeel van een nieuwe stadsindeling. Belangrijkste bezienswaardigheid is het Palazzo delle Poste.

Via dei Pellegrini

De Via dei Pellegrini verbindt het Piazza del Gesù, het centrale plein van Viterbo, met het Piazza San Lorenzo, het religieuze centrum van de stad. Hoogtepunt is het Ospizio dei Pellegrini.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email