Top 10 Bezienswaardigheden Viterbo

De belangrijkste toeristische attrakties van Viterbo zijn grotendeels te vinden in het historische centrum van de stad, al is ook de Borgo San Martino buiten de stad erg interessant. Veel van de belangrijkste paleizen in de stad zijn te danken aan de aanwezigheid van enkele pausen die er hun toevlucht zochten.

Top 10 Bezienswaardigheden Viterbo

 1. Palazo Papale - Top 10 Bezienswaardigheden Viterbo.Palazzo Papale: Lang geleden schuilden pausen met problemen in dit paleis. Ook werd de allereerste conclaaf van de geschiedenis hier gehouden. Deze duurde zo lang dat men de kardinalen die moesten stemmen er een tijdlang opgesloten hield. Het wordt ook wel Palazzo dei Papi genoemd.
 2. San Lorenzo Kathedraal: 12e eeuwse kathedraal die erg belangrijk werd toen de pausen naar de stad verhuisden.
 3. Piazza del Plebiscito: Het belangrijkste plein van Viterbo, vooral vanwege de aanwezigheid van de gemeentegebouwen Palazzo dei Priori en Palazzo del Podestà.
 4. Piazza San Lorenzo: Dit plein, tehuis van de kathedraal van Viterbo, is genoemd naar één van de twee schutsheiligen van de stad.
 5. Museo Nazionale: Dit museum zetelt in het voormalige fort Rocca Albernoz en toont reconstructies van Etruskische architektuur. Er zijn ook in de voormalige Romeinse nederzetting Ferento gevonden beeldhouwwerken te zien.
 6. San Silvestro Kerk: In het Piazza del Gesù, met een gedenkplaat voor Henry of Corwall, die hier vermoord is. Ook de Torre del Borgognone staat op dit plein.
 7. Fontein van de Leeuwen: Overal in Viterbo zijn afbeeldingen en standbeelden van leeuwen te zien, wat verklaard wordt doordat dit dier het symbool van de stad is. De fontein van de leeuwen bevindt zich in het Piazza delle Erbe.
 8. Museo del Sodalizio Facchini di Santa Rosa: in de Via di San Pellegrino. Hier zijn vooral reprodukties te zien van de het toren-achtige bouwwerk dat een keer per jaar ter ere van de Heilige Rosa door de stad wordt gedragen.
 9. Villa Lante: Schitterende villa met fantastische fonteinen in de deelgemeente Bagnaia.
 10. Het Palazzo dei Priori en het Palazzo dellPodestà, die samen bekend staan als de Palazzi Comunali.

Meer Bezienswaardigheden Viterbo

 • San Pellegrino: Dit is de historische wijk van de stad, met kleine stenen huizen in smalle stegen.
 • Keramiek Museum: Viterbo was eeuwenlang een belangrijk centrum voor de keramiekkunst. Met de komst vna het porcelein was dit gedaan, mar er is wel een museum in de stad aan gewijd.
 • Een andere mooie fontein is de Fontana Grande, die op het plein van dezelfde naam staat.
 • Museo Civico: in Piazza Crispi
 • Chiesa di Santa Maria del Poggio
 • San Damiano Kerk
 • De Santa Maria in Gradi Kerk bevindt zich dichtbij het universiteitscomplex.
 • Palazzo di Donna Olimpia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
Follow by Email