Viticuso (provincie Frosinone)

Viticuso is de op één na kleinste gemeente in de provincie Frosinone en het meest oostelijk gelegen stadje van de regio Latium. Op enkele kerken na heeft het stadje niet erg veel toeristische attracties.

Alles over Viticuso (provincie Frosinone)

Nuttige informatie

Het adres van het gemeentehuis is Via Strada Nuova, 7 – 03040 Viticuso (tel. +39 0776577567). De postcode is 03040 en het kengetal is 0766.

Openbaar Vervoer/Met de Auto

Viticuso
Viticuso

Het stadje is zowel vanuit Rome als vanuit Frosinone niet erg makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Men moet eerst naar Cassino, vanf waar men twee keer per dag een Cotral bus naar het centrale plein Piazza dei Caduti van de stad kan nemen.

Met de auto volgt u de A1 tot het plaatsje San Vittore. Vanaf hier dient U een aantal kronkelende bergstraten te volgen tot U bij het stadje komt.

Geschiedenis Viticuso

Tot 1863 heette het stadje Viticoso. Tussen 1863 en 1902 werd het Viticuso ed Acqua Fondata genoemd. (Acquafondata is nu de kleinste gemeente van de provincie). In 1902 werden de twee gemeentes van elkaar gescheiden. (Geschiedenis Viticuso.)

Bezienswaardigheden

Het stadje is niet erg rijk aan toeristische attracties. De belangrijkste kerk is de Sant’Antonino Kerk. Andere bezienswaardigheden zijn de Santa Maria Assunta Kerk en de Annunziata Kerk. (Alle Bezienswaardigheden Viticuso.)

Evenementen

Het belangrijkste evenement vindt elk jaar op 16 Augustus plaats. Deze Sagra dell’Abbuott’ staat in het teken van een lokale culinaire specialiteit die bereid is met schapenvlees, orgaanvlees, eieren, groente en in des treek voorkomende kruiden. Plaats van handeling is het centrale plein van de stad.

Viticuso, Frosinone, Latium, Italië

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email