Vliegveld Verona-Villafranca

Er zijn twee luchthavens bij Verona. Verona-Villafranca ligt tussen de twee steden waarnaar het genoemd is en bevindt zich op ongeveer 12 kilometer van het centrum van de stad. Er zijn vluchten vanuit Amsterdam en Charleroi. Het tweede vliegveld heet Verona-Boscomantico. Dit is echter voor toeristen niet belangrijk aangezien het enkel voor sportvliegtuigjes is.

Vliegveld Verona-Villafranca

Het vliegveld bevindt zich precies tussen de twee plaatsen waarnaar het genoemd is. De officiële naam is Aeroporto Valerio Catullo. Het was oorspronkelijk een militair vliegveld, maar wordt tegenwoordig grotendeels door budget-maatschappijen als RyanAir gebruikt. Voor Nederlanders en Belgen zijn er een paar keer week vluchten vanuit Charleroi naar Verona. Transavia verzorgt (nog zeldzamere) vluchten vanuit Amsterdam.

Openbaar Vervoer Vliegveld Verona

Er zijn verschillende manieren om vanaf het vliegveld naar het centrum van Verona te komen.

Taxi

Er is een taxistandplaats bij de uitgang van de aankomsthal. Voor wie een taxi wil bellen voor de terugweg naar het vliegveldzijn er drie maatschappijen: Unione Radio Taxi (+39 045532666), Taxi e Autoblu (+39 0458581403) en Radiotaxi Catullo (+39 0452223525).

Bus

Er is een direkte ATV busverbinding tussen het vliegveld en het centrale station van Verona, Porta Nuova. De eerste bussen vanaf het station vertrekken om 05.15 en 06.10 uur. Vanaf dat moment rijden ze elke 20 minuten tot 20.10 uur. Hierna zijn er bussen om 20.50, 21.30, 22.10 en 22.50 uur. De reis duurt een kwartier. De eerste bussen vanaf het vliegveld rijden om 05.35 en 06.30 uur. De laatste bussen vertrekken om  20.30, 21.10, 21.50, 22.30 en 23.10 uur. Tussen 06.30 en 20.30 uur rijden ze elke 20 minuten. Het tarief is 6 Euro voor een enkel reis, en dan mag U ook binnen de stad zelf nog 75 minuten reizen (vanaf het moment van stempelen). De bussen zijn aangepast voor gehandicapten.

Van half Juni tot half September verzorgt ATV ook een direkte busverbinding met het Gardameer.

Trein

Er is geen treinstation op het vliegveld van Verona zelf.

Eigen Vervoer en Parkeren

U kunt het vliegveld van Verona bereiken via de A4 of de A22. Vanuit Brescia neemt U de afslag Sommacampagna tot U de borden aeroporto ziet. Vanuit het noorden neemt U de afslag Verona Nord.

Er zijn vier verschillende parkeerplaatsen op het vliegveld van Verona. De eerste 10 minuten zijn altijd gratis. De Stop & Go kost 3 Euro per uur, voor de eerste drie uren, daarna wordt het gelijdelijk goedkoper. De parkeerplaatsen worden niet bewaakt. Voor informatie kunt U bellen (+39 0458095656). Op de site van het vliegveld vindt U een volledige lijst met de tarieven.

Faciliteiten

Een auto huren in Verona

Vooral wanneer Uw eindbestemming het Gardameer is en U niet afhankelijk wilt zijn van het openbaar vervoer kan het handig zijn een auto te huren. De meeste belangrijke autoverhuurbedrijven hebben een kantoor op het vliegveld. Op de website vindt U een lijst met de telefoonnummers en openingsuren van de verschillende kantoren.

Internet

Er is een gratis wifi-verbinding (@FreeLuna_CATULLO) op het vliegveld.

Vliegveld Verona-Villafranca

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email