Volterra Card

Net als vrijwel elke grote of middelgrote Italiaanse stad heeft ook Volterra een museumkaart. Na aanschaf van de Volterra Card kunt U de zes musea en archeologisch vindplaatsen van de stad gratis bezoeken. De kaart is 72 uur geldig en kost 14 Euro voor volwassenen. Er is ook een speciale familiekaart die buitengewoon voordelig is.

Volterra Card

Volterra Card
De Volterra Card is geldig bij het Romeins Theater

Vanaf het moment van stempelen is de kaart 72 uur geldig. Hij geeft ook korting op andere zaken. De kaart is te koop bij de verschillende musea en andere attracties waar hij geldig is.

Er is ook een kaart die enkel voor de Pinacotheek en het Ecomuseum van het Albast geldig is.

De Volterra Card kost 14 Euro voor volwassenen, 12 Euro voor kinderen tussen de 6 en de 16 jaar oud en 60+’ers, en 10 Euro per persoon voor groepen van minstens 10 personen. De familiekaart kost 22 Euro. Deze is geldig voor 1 of 2 volwassenen, plus maximaal drie kinderen tussen de 6 en 16 jaar oud. Kinderen jonger dan 6 mogen overal gratis naar binnen. Gehandicapten, en eventuele begeleiders, eveneens.

De Volterra Card kan bij de volgende attracties gebruikt worden:

  • Guarnacci Etruskisch Museum
  • De Pinacotheek en het Stadsmuseum (Museo Civico)
  • Ecomuseo dell’Alabastro: Albast is een soort zandsteen die bij Volterra in de buurt gewonnen wordt.
  • Palazzo dei Priori: Het gemeentehuis van de stad. De Sala del Consiglio en de Sala della Giunta mogen bezichtigd worden.
  • Het Romeinse Theater bij de zogeheten Vallebuona opgravingen. Achter dit theater zijn de ruïnes van Romeinse Thermen te zien.
  • De opgravingen bij de Etruskische Acropolis: Deze opgravingen bevinden zich binnen de stad en er zijn ook vondsten van recentere datum te zien.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email